Ingen servering men medtag gärna egen dryck! Insläpp från kl 18.30.

Hillbilly från Målilla, ”John Edwin”, amerikansk folk-, bluegrass- och countrymusik samt en hyllning till 80-talets Småland och trakterna runt Målilla.

John Edwin  spelar bluegrass, oldtime och countrymusik på femsträngad banjo, fiol och gitarr. Inspirerad av den Amerikanske bluegrassmusikern John Hartfords soloframträdanden under 70 – 80 talet skapar också han sitt speciella sound genom att steppa på en uppmickad plywoodskiva till sina sånger. John Edwin sjunger, spelar, dansar och skiftar instrument från låt till låt. Detta är en unik akt. I september 2021 släpptes albumet Hillbilly från Målilla. En säregen skiva i sitt slag med låtar om uppväxtåren i Målilla. I vår kommer det en uppföljare. En banjo, buckdancing och vis – skiva,  skriven av en smålänning i Republiken Jämtland. Preliminär release i slutet av mars.

Den 22 april kommer John Edwin till Hindås. Då får ni höra låtar både från det första och det kommande albumet. Peter Danielsson, alias John Edwin, är en experimentell folkmusiker, bosatt i Östersund, men bördig från Målilla. Han turnerade 20 år ihop med Friteatern 1998 – 2018 och är banjospelare i bluegrassgruppen the Blue Mountain Boys. I vår spelar John Edwin bla på Victoriateatern i Malmö 28 April , Växjö country roots festival 29 April och Buckle up countryfestival 10 Juni.