Calendar

okt
21
lör
2023
Katarina Stark Band
okt 21 kl. 19:00

Ingen servering, men medtag gärna egen dryck!

Katarina Stark Band startade som trio med sång, sax och piano 2012. Bandet har sedan dess utökat sin sättning till att även innehålla även bas, trummor och gitarr. KSB spelar jazz som för tankarna till Ella Fitzgerald, Monica Zetterlund och Frank Sinatra, men har också modernare jazz och soul på repertoaren. Bandet har spelat på olika evenemang runt om i Sjuhärad och varit en trogen akt på marknaderna Jul på Hindås och Vår på i Hindås under de senaste tio åren.

okt
24
tis
2023
Göteborgsoperan – Let’s fall in love
okt 24 kl. 19:00
Göteborgsoperan - Let's fall in love

Musikalisk revy, en hyllning till Cole Porter

Anything goes. I get a kick out of you. I’ve got you under my skin. It’s de-loveley. Everytime we say goodbye. Night and day. Let’s do it, let’s fall in love.

Cole Porter var en hit-makare utan dess like. Han tog världen med storm med sina över 800 (!) låtar och förförde med musikaler som Kiss me Kate och Anything goes. Han föddes enormt rik och levde ett extravagant liv i lyx och överflöd, men tvingades dölja sin sexuella läggning för omvärlden och avled ensam och gravt alkoholiserad.

Utifrån ett urval av Cole Porters låtar, utdrag ur brev, biografiska fakta och mängder av skvaller har GöteborgsOperans musikalartist Lars Hjertner och pianist/arrangör Per Larsson skapat en helt ny föreställning. En musikalisk revy som hyllar legendaren vars livsverk vi alla känner till. Uttolkare som Fred Astaire, Frank Sinatra och Ginger Rogers skymtar också förbi, i en musikalisk virvel med air av jetset, Broadway och nostalgi.

Låtarna sjungs på engelska medan dialogen är på svenska.