Calendar

aug
31
lör
2024
FULLBOKAD- Helgkurs i pilkorgar
aug 31 – sep 1 heldag

Kurs i pilkorgar 

Kurs i pilkorgar helgen 31 augusti-1 september 2024. Lördag och söndag kl. 9.30-16.30

Kursledare är korgmakare Miriam Göransson https://www.instagram.com/miriamg.se
På kursen som är för nybörjare såväl som övade kan man välja att fläta den korgen man gillar. Man kan till exempel fläta en rund korg på kryssbotten där det finns många olika typer såsom en traditionell blomkorg eller en bra fruktkorg. Man kan även välja att fläta en oval korg med fransk uppstagning. Eller man kan göra en ramverkskorg som man gjorde förr i tiden i granrötter men vi gör den i pil. Övade pilkorgsflätare kan också fläta en oval korg på kryssbotten eller en fyrkantig eller något annat. Se bilderna. Kontakta Miriam om du har en särskild önskan. Epost till miriamgoransson2016@gmail.com eller telefon 0703517383
Ta med:
En bra sekatör och en vass morakniv, eventuellt en tjock syl samt en tyngd på 3-5 kg. Undervisaren har specialverktyg att låna ut.
Materialkostnad:
Beroende på projekt från 225 kr, betalas med Swish eller kontant på plats.
Kostnad för kurs: 1850 kr.
Fika ingår (kaffe/te med bröd, smör och ost).
Medtag egen lunch. Det finns möjlighet att värma i köket.

Anmälan och betalning:

Anmäl dig till Miriam Göransson direkt på 0703517383.
Vänta in bekräftelse innan du betalar anmälningsavgift eller kursavgift. 

För giltig anmälan betalar man in anmälningsavgift 300 kr. Resten av kursavgiften, 1550 kr, ska betalas senast den 16 augusti 2024. Man får gärna betala hela beloppet vid anmälan. Anmälningsavgiften återbetalas inte.
Alla betalningar ska på företagsswish 1234452900. Skriv kursdatum 31 aug-1 sep i meddelandet.
Max 9 deltagare. 
Praktiskt: 
Stationsbyggnaden ligger i hjärtat av Hindås som brukade vara skidorten för göteborgare dengång det var snö varje vinter för 100 år sedan. Stationsbyggnaden och några av husen är uppförd i arts-and-craft stilen och hela byn ligger vackert vid Västra Nedsjön. Bus och tåg stannar precis utanför byggnaden.
Ica ligger dessutom nära stationsbyggnaden. Hindås är en mysig liten by med sin egen hantverksbutik, Gyllene Hinden, samt en verksam keramikverkstad med försäljning och en lyxbutik med lite kläder, doftljus, te med mera som heter Dekoratéljen.